Mogelijk snelheidslimiet op fietspaden

downloadEr komt mogelijk een snelheidslimiet op fietspaden die geldt voor zowel elektrische voertuigen, brommers als voor gewone fietsers. Tenminste, dat adviseert het kenniscentrum op fietsgebied het Fietsberaad. De snelheidslimiet moet volgens hen op 25 kilometer per uur moeten zitten.

De laatste jaren zie je naast de brommers, ook steeds meer elektrische fietsen. Deze fietsen kunnen een snelheid behalen tot 40 kilometer per uur. Nu deze electrische fietsen steeds meer op de markt komen, zie je ook dat steeds meer mensen zich gaan bezig gaan houden met het risico wat het met zich mee brengt als meer voertuigen 40 kilometer per uur of harder gaan.

Het kenniscentrum op fietsgebied adviseerde daarom het ministerie van Infrastructuur en Milieu dat er een snelheidslimiet moet komen van 25 kilometer per uur. Ook voor mensen die op de fiets zitten. Als je dus haast hebt, zit even doortrappen er dus niet meer in.

Ook voor de brommers zal dit limiet gelden. Dat zou dus betekenen dat je niet meer het gas open kan trekken, maar je continu op je snelheid moet blijven letten en daarbij in de gaten moet houden of je op een fietspad of een openbare weg rijdt. Over hoe ze dit willen gaan controleren, heeft het kenniscentrum nog geen advies.

Op dit moment is het snelheidslimiet als jij je brommerrijbewijs hebt 45 kilometer per uur. Dit is niet veel sneller dan de e-bikes, die tot een snelheid van 40 kilometer per uur kunnen.

Geplaatst in Nieuws