Brommerrijbewijs oefenen

Je moet natuurlijk goed voorbereid zijn, wanneer je jouw brommerrijbewijs wilt behalen. Wat zonde als je nog een keer 100 euro neer moet tellen, om opnieuw praktijkexamen te doen. En dat alleen maar omdat je niet geoefend hebt, waardoor je jouw examen niet haalt!

Je moet dan ook weer wachten tot er weer plek is om opnieuw examen te doen. Hierdoor betaal je dus dubbel, aangezien je ook weer lessen bij moet betalen.

Om dit te voorkomen is het slim om vast wat proefexamens te doen. Zo weet je al wat jou te wachten staat tijdens het ‘echte’ examen. Een ander voordeel van de oefenexamens is dat je een stuk zelfverzekerder het examen in gaat. Hierdoor is de kans op slagen natuurlijk groter!

Maar waar vind je die proefexamens? En hoe weet je nu wat een goed proefexamen is?

Voor sommige proefexamens moet je betalen, maar zijn deze nou eigenlijk ook beter? Ook zijn er op internet gratis proefexamens te vinden. Hieronder zijn een aantal sites te vinden die wij gevonden hebben. Eronder staat een korte uitleg van de website en het proefexamen.

Websites scooter rijbewijs oefenen

combi_bromfiets_verjo_01http://www.soundandvision.be/rijbewijs. De eerste website die wij gevonden hebben is een Belgische website. Om bij de proefexamens te komen, klik je één keer door. Daarna klik je op het volgende scherm bovenaan op de knop EXAMENS. Je komt dan op de pagina waar alle proefexamens aangegeven staan. Daarna klik je op A3, dit is de proeftoets voor het brommerrijbewijs. Het maken van het examen kost €2,50. Ook moet je op deze website je mobiele nummer invullen.

Ook op www.traffictrainer.nl kun je een proefexamen maken. Op deze website kost het minder geld om een proefexamen af te leggen: €1,30. Je kunt wel beginnen met het proefexamen. Hierdoor denk je dat het toch gratis is. Maar pas op. Wanneer je het examen afgerond hebt, kost het geld om de uitslag te bekijken! Helaas worden er bij deze test een aantal vragen dubbel gesteld. Het valt dus te betwijfelen of de score die eruit komt daadwerkelijk klopt.

http://www.toetsjekennis.nl/bromfietscertificaat. Op deze website is het gratis om een proefexamen voor je brommerrijbewijs te proberen. Nadat je dit gratis proefexamen gedaan hebt, kun je betaalde proefexamens afleggen of zelfs een bundel aanvragen. Er zijn verschillende bundels: bundels waarmee je 1, 2 of zelfs 4 weken kunt oefenen! Op deze manier heb je dus voor bepaalde tijd onbeperkt toegang tot de materialen op de website.

Natuurlijk zijn er nog veel meer websites waar je een proefexamen kunt doen! Wat zoekwerk via Google kan je hierbij helpen.

Theorielessen

Om jou te helpen bij de theorie, kun je ook theorielessen volgen bij een rijschool. In deze lessen wordt de theorie uit de boeken besproken. Zo weet je zeker dat je ook voldoende tijd hebt om vragen te stellen.

Wanneer jij goed hebt geoefend en voldoende kennis denkt te hebben, zal het halen van je theorie examen veel eenvoudiger zijn!