APK brommer check

Rijbewijs gehaald en ga je een brommer kopen? Doe eerst een APK autokeuring

Als je je rijbewijs hebt gehaald, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een brommer kopen. Met een brommer hoef je namelijk nooit meer naar school te fietsen, kun je in de zomer lekker rondrijden en kun je gemakkelijk van en naar je vrienden toe zonder moe te worden op de fiets. Wij begrijpen dat je snel een brommer wil kopen als je jouw rijbewijs hebt gehaald, maar voor je daadwerkelijk een aankoop doet is het toch belangrijk dat je nog met één ding rekening houdt.

Zo is het belangrijk dat je niet zomaar een scooter koopt, maar eerst een APK autokeuring doet.

Een APK check is een uitgebreide controle van de garage, waarbij de garage de brommer beoordeelt door te kijken naar diverse zaken. Soms ziet een brommer er goed en netjes uit, maar zie je niet dat er in de motor allerlei beschadigingen en fouten zitten. Koop je deze brommer dan toch, dan is de kans groot dat je na een paar ritjes al met een kapotte brommer langs de weg staat. Om dit te voorkomen, is het dan ook verstandig om een APK check te laten doen bij de brommer die jij wil kopen.

Zeker als je een tweedehands brommer wil kopen, is het verstandig om een APK check te laten doen. Er wordt namelijk veel gefraudeerd bij de verkoop van tweedehands brommers, waar jij als koper de dupe van kunt zijn. Zo kunnen verkopers bijvoorbeeld claimen dat de brommer in goede staat is en nooit een ongeluk heeft gehad, terwijl de brommer in feite een jaar geleden helemaal in de kreukels heeft gelegen. Wil je voorkomen dat je een miskoop doet en later spijt krijgt van jouw aankoop, dan is het dus verstandig om een professional naar jouw brommer te laten kijken. Is de brommer na de APK check goedgekeurd, dan weet je zeker dat je een goede brommer in handen hebt en kun je hier zonder enige zorgen op rondrijden.

Geplaatst in Handige informatie